Aktualności

Kluski przednówkowe i tort z Bogucina wśród laureatów Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.

Opublikowano: poniedziałek, 20, lipiec 2015 13:13
Odsłony: 3188

IMG 6491-1100x73319 lipca w Zespole Pałacowo-Parkowym w Kozłówce miał miejsce wojewódzki finał XV Ogólnopolskiego Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów".


Ogromny sukces odniosła tam drużyna reprezentująca Bogucin (gm. Garbów). Jadwiga Flisiak i Halina Stachyra wspierane przez Monikę Kamińską i Kamila Kanadysa zaserwowały komisji konkursowej kluski przednówkowe i tradycyjny tort. Jak się później okazało jurorzy jednogłośnie przyznali bogucińskim specjałom pierwsze miejsce.
Więcej na http://bogucin.net/

Załączniki:
Pobierz plik (obrazy-253-Kopiowanie-408x600.jpg)obrazy-253-Kopiowanie-408x600.jpg[ ]63 kB