czyli pokaz kulinarny podczas Europejskiego Festiwalu Smaku
sobota 5 września
Podczas Europejskiego Festiwalu Smaku mieliśmy przyjemność na scenie głównej – Plac po Farze – prezentować potrawy z ryb i ich przyrządzanie. W barwach LGD ”Kraina wokół Lublina” wystąpili: pani Gienia Baran z gospodarstwa agroturystycznego „U Gieni” w Kiełczewicach Dolnych (gmina Strzyżewice i druhowie strażacy z OSP Zemborzyce Tereszyńskie.
„Karp po strażacu” na zimno, pstrąg z Bystrzycy pieczony w miodzie, do tego konkurs dla publiczności z nagrodami wypełniły trzydziestominutowy pokaz dla licznie zgromadzonej publiczności. Zarówno pani Gieni Baran jak panom strażakom z OSP Zemborzyce Tereszyńskie dziękujemy za pokaz i przygotowanie degustacji wspaniałych ryb a pani Ani Skrzetuskiej za ciekawą promocję gminy Konopnica.
Nad całością pokazu czuwała – jak zawsze niezawodna – pani Beata Janiszewska-Brudzisz.
Uczestnikom pokazu serdecznie dziękujemy.