WARSZTATY PRODUKTU LOKALNEGO
ZAGÓRZE, 18.11.2014r.
Liczna grupa mieszkanek i mieszkańców Zagórza, Cupli, Bełżyc, Krężnicy Okrągłej, Matczyna pod okiem wspaniałych kucharzy, panów Marcina Majchera i Michała Tabaczewskiego z Fundacji Qulturalne Qulinaria gotowała kurczaka z jabłkami i cydrem (tradycyjna kuchnia francuska) oraz aromatyczne gruszki w czerwonym winie (kuchnia śródziemnomorska). Prowadzący warsztaty barwnie opowiadali o profesjonalnych metodach gotowania, zastosowaniu przypraw, cechach i wartości odżywczej używanych produktów.
Wspólne gotowanie poprzedzone było wykładem na temat walorów i zalet kuchni tradycyjnej, oraz informacją o projekcie „Zasmakuj w Tradycji” oraz cechach produktów tradycyjnych.
Spotkanie zakończyła degustacja potraw przygotowanych podczas warsztatów.
Uczestniczkom i uczestnikom spotkania serdecznie dziękujemy za przybycie i czynny udział w warsztatach.