Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | ||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
Aktualności
Warsztaty kulinarne w Zagórzu
- Szczegóły
- Opublikowano: środa, 19, listopad 2014 15:50
- Odsłony: 3297
WARSZTATY PRODUKTU LOKALNEGO
ZAGÓRZE, 18.11.2014r.
Liczna grupa mieszkanek i mieszkańców Zagórza, Cupli, Bełżyc, Krężnicy Okrągłej, Matczyna pod okiem wspaniałych kucharzy, panów Marcina Majchera i Michała Tabaczewskiego z Fundacji Qulturalne Qulinaria gotowała kurczaka z jabłkami i cydrem (tradycyjna kuchnia francuska) oraz aromatyczne gruszki w czerwonym winie (kuchnia śródziemnomorska). Prowadzący warsztaty barwnie opowiadali o profesjonalnych metodach gotowania, zastosowaniu przypraw, cechach i wartości odżywczej używanych produktów.
Wspólne gotowanie poprzedzone było wykładem na temat walorów i zalet kuchni tradycyjnej, oraz informacją o projekcie „Zasmakuj w Tradycji” oraz cechach produktów tradycyjnych.
Spotkanie zakończyła degustacja potraw przygotowanych podczas warsztatów.
Uczestniczkom i uczestnikom spotkania serdecznie dziękujemy za przybycie i czynny udział w warsztatach.