Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | ||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
Aktualności
Piotrkówek - warsztaty kulinarne
- Szczegóły
- Opublikowano: poniedziałek, 12, maj 2014 13:45
- Odsłony: 3331
WARSZTATY PRODUKTU LOKALNEGO
PIOTRKÓWEK, 10.05.2014r.
Liczna grupa mieszkanek i mieszkańców Piotrkówka Teklina, Kosarzewa, Lewandowszczyzny, Olszanki, Antoniówki i Żukowa pod okiem wspaniałych kucharzy, panów Marcina Majchera i Michała Tabaczewskiego z Fundacji Qulturalne Qulinaria gotowała zupę mazurską oraz pierekaczewnik.
Prowadzący warsztaty barwnie opowiadali o profesjonalnych metodach gotowania, zastosowaniu przypraw, cechach i wartości odżywczej używanych produktów.
Wspólne gotowanie poprzedzone było wykładem na temat walorów i zalet kuchni tradycyjnej, oraz informacją o projekcie „Zasmakuj w Tradycji” oraz cechach produktów tradycyjnych.
Spotkanie zakończyła degustacja potraw przygotowanych podczas warsztatów oraz prezentowanych przez uczestników warsztatów. Wśród potraw wykonanych przez uczestników warsztatów królowały pierogi w wielu odmianach, wędliny, chleby i ciasta.
Uczestniczkom i uczestnikom spotkania serdecznie dziękujemy za przybycie, przygotowanie potraw i czynny udział w warsztatach.