Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | ||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
Aktualności
Kiszeniaki i Kwaszeniaki w Krzczonowie
- Szczegóły
- Opublikowano: czwartek, 26, listopad 2015 09:55
- Odsłony: 4173
W dniu 5.12.2015 r. Cech Rzemiosł Spożywczych organizuje I Festiwal Promocyjno Edukacyjny w Krzczonowie na temat kwaszenia i kiszenia produktów oraz ich przechowywania z wykorzystaniem tradycyjnych sposobów konserwowania żywności.
Mamy zaszczyt zaprosić Koła Gospodyń Wiejskich , Koła Aktywnych Kobiet oraz inne organizacje, które zainteresowane są udziałem w naszym Festiwalu. Zapewniamy bezpłatne miejsca wystawowe.
W programie:
- całodzienne widowisko z kwaszeniem i kiszeniem różnych produktów
- pokazy kulinarne przeprowadzone przez lubelskich kucharzy
- zabawy integracyjne dla dzieci i młodzieży
- szkolenie z zakresu podstawowych zasad sanitarnych, potrzebnych przy realizacji kiermaszy i wystaw.
Konkursy:
- najlepszy produkt własnoręcznie kiszony
- najlepszy produkt w kategorii produktu tradycyjnego –wypiek z użyciem surowców kwaszonych, np. kulebiak, Piróg z kwaszonymi jabłkami, gruszkami
- najładniejsze stoisko
- oraz wiele innych
W każdym z konkursów niezależna komisja przyzna po 3 miejsca z nagrodami a dla pozostałych przewidziano nagrody pocieszenia.
Poniżej karta zgłoszeniowa na Festiwal.
Serdecznie zapraszamy wszystkie osoby kochające i ceniące dobre smaki zachowane dla pokoleń.
Zgłoszenia przyjmujemy pod adresem Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. , osoba do kontaktu Elżbieta Wójcik, tel. 502287502