Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | ||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
Aktualności
Turystyka kulinarna szansą na rozwój obszarów wiejskich
- Szczegóły
- Opublikowano: wtorek, 12, czerwiec 2018 20:42
- Odsłony: 2380
Zapraszamy do udziału w wyjazdach studyjnych organizowanych przez Lokalną Grupę Działania Ziemi Kraśnickiej w partnerstwie ze Stowarzyszeniem Kraina Lasów i Jezior-Lokalna Grupa Działania, Lokalną Grupą Działania na Rzecz Rozwoju Gmin Powiatu Lubelskiego „Kraina wokół Lublina" oraz Lubelskim Stowarzyszeniem Miłośników Cydru w ramach operacji : „Turystyka kulinarna szansą na rozwój obszarów wiejskich"
Celem operacji jest wzrost znaczenia i upowszechnienie turystyki kulinarnej jako narzędzia poprawy konkurencyjności na obszarach wiejskich.
Cel ogólny będzie realizowany poprzez cele szczegółowe tj.
-upowszechnienie aktualnej wiedzy i wymiana doświadczeń na temat funkcjonowania szlaków kulinarnych w Polsce
- upowszechnienie aktualnej wiedzy na temat polskich produktów i artykułów spożywczych wysokiej jakości
- wymiana doświadczeń i wzrost umiejętności praktycznych w zakresie nowych kierunków działalności pozarolniczej
Planowana jest organizacja dwóch wyjazdów studyjnych które pozwolą uczestnikom na :
-zapoznanie się z dobrymi praktykami funkcjonującymi na terenie województwa podkarpackiego
w zakresie działania szlaku kulinarnego
-wizytację w podmiotach (organizacjach), gdzie prowadzona jest produkcja oraz sprzedaż produktów
z sektora rolno – spożywczego na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki
-zapoznanie się z funkcjonującymi podmiotami , gdzie prowadzona jest produkcja oraz sprzedaż produktów z sektora rolno – spożywczego na Gęsinowym Szlaku Kulinarnym
-zapoznanie się z dobrymi praktykami funkcjonującymi na terenie województwa kujawsko-pomorskiego w zakresie działania szlaku kulinarnego.
Do udziału w projekcie zapraszamy osoby z całej Polski reprezentujące następujące grupy; producentów produktów lokalnych i tradycyjnych, przedstawicieli obiektów gastronomicznych oraz firm cateringowych, przedstawicieli zagród tematycznych oraz obiektów kultury, przedstawicieli gospodarstw agroturystycznych, przedstawicieli szkół rolniczych/szkół zawodowych branżowych, przedstawicieli organizacji wspierających przedsiębiorczość na terenach wiejskich tj. LGD, przedstawicieli ośrodków doradztwa rolniczego oraz organizacji branżowych zrzeszających producentów produktów lokalnych i tradycyjnych.
Szczegółowe informacje dotyczące dat planowanych wyjazdów studyjnych zostaną podane wkrótce.