Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | So | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | ||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
Aktualności
Bychawka - WARSZTATY PRODUKTU LOKALNEGO
- Szczegóły
- Opublikowano: środa, 24, wrzesień 2014 09:02
- Odsłony: 4056
Bychawka, 21.09.2014r.
Warsztaty produktu tradycyjnego zorganizowane w świetlicy w Bychawce Drugiej zgromadziły niezwykle liczną grupę osób – do małych dzieci z rodzicami, młodzież, po pokolenie seniorów.
Zaproszenie na warsztaty kulinarne w październiku, listopadzie i grudniu 2014
- Szczegóły
- Opublikowano: sobota, 20, wrzesień 2014 14:41
- Odsłony: 3385
Lokalna Grupa Działania „Kraina wokół Lublina” w ramach projektu współpracy z LGD „Ziemia Biłgorajska” i LGD Ziemi Kraśnickiej organizuje „Warsztaty produktu lokalnego”
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w warsztatach kulinarnych, które odbędą się:
11 października w świetlicy OSP w Czerniejowie (gmina Jabłonna)
25 października 2014r. w świetlicy wiejskiej w Elizówce (gmina Niemce) o godzinie 11.00
18 listopada w świetlicy wiejskiej w Zagórzu (gmina Bełżyce) o godzinie 16.00
13 grudnia w Szkole Podstawowej w Strzyżewicach - Rechcie (gmina Strzyżewice) o godzinie 10.00
Zakrzew - warsztaty poroduktu lokalnego
- Szczegóły
- Opublikowano: czwartek, 18, wrzesień 2014 14:54
- Odsłony: 5326
WARSZTATY PRODUKTU LOKALNEGO
Zakrzew, 10. 09. 2014r.
Gościnny Zakrzew powitał uczestników warsztatów kulinarnych piękną jesienna pogodą. Uczestniczki spotkania z miejscowości Zakrzew, Zakrzew Kolonia, Nikodemów, Targowisko, Majdan Starowiejski, Dębina, Tarnawka I, Tarnawka II i Wólka Ponikiewska w doskonałych humorach prezentowały przygotowane potrawy tradycyjne oraz gotowały pod kierunkiem kucharzy z Agencji Marketingowej „Don Brando” „Kozibrodę z mięsem” i „Parowańce z Kąkolewnicy z malinami”.
Gałęzów - Warsztaty produktu lokalnego
- Szczegóły
- Opublikowano: czwartek, 18, wrzesień 2014 13:42
- Odsłony: 5043
WARSZTATY PRODUKTU LOKALNEGO
GAŁĘZÓW, 8 września 2014 roku.
W warsztatach kulinarnych zorganizowane przez LGD „Kraina wokół Lublina” w ramach projektu współpracy „Zasmakuj w Tradycji” w Gałęzowie w wyremontowanej na początku 2014 roku świetlicy uczestniczyły 33 osoby. Z Gałęzowa, Bychawy, Marysina i Woli Gałęzowskiej. Gotowaliśmy „Lubelski żur” i „Racuch z makiem”. Uczestnicy warsztatów przygotowali potrawy do degustacji. Były to głównie ciasta…… ale nie tylko. Pani Joanna Zyguła częstowała „pierogiem z kaszą”, p. Agata Wińska – ciastem drożdżowym z makiem, p. Barbara Korba – rogalikami drożdżowymi i sernikiem, a p. Barbara Cywińska przygotowała „jabłecznik” z jabłek antonówek, najlepszych do pieczenia. Było to ciasto, które wygrało konkurs jednej z edycji „Danie dla Mola” organizowanego od kilku lat przez Miejską bibliotekę Publiczną w Bychawie. W takim miejscu jak Gałęzów nie mogło zabraknąć pierogów. Wykonała je i przekazała do degustacji p. Alina Bartosiak z Bychawy. Dodatkową atrakcja była nalewka „Molówka” do „Poematu o molowej nalewce”, którą serwował p. Wiesław Boguta z Bychawy.
Wszystkim uczestnikom warsztatów, a w szczególności osobom, które zechciały zadać sobie trud przygotowania i prezentacji potraw tradycyjnych serdecznie dziękujemy za aktywne uczestnictwo w spotkaniu.